Bonte was: Alles wat je er over moet weten!

wasmachine met bonte was er naast

Wat is bonte was?

Bij het sorteren van je wasgoed kom je vaak termen tegen zoals ‘witte was’, ‘donkere was’ en ‘bonte was’. Bonte was is een categorie die vaak vragen oproept, maar het verwijst naar een specifiek type kledingstukken dat een mix van kleuren bevat. Het omvat kledingstukken die niet helemaal wit zijn, maar ook niet volledig donker.

Kenmerken van bonte was

Bonte was bestaat uit kledingstukken met verschillende kleuren, vaak met patronen, prints of meerdere kleurtoepassingen op hetzelfde kledingstuk. Voorbeelden zijn T-shirts met kleurrijke ontwerpen, gestreepte jurken, bloemenprints op broeken en andere kledingstukken met combinaties van tinten en kleuren.

Hoe bonte was te wassen

Het wassen van bonte was vereist enige zorg om kleurvervaging of doorlopen van kleuren te voorkomen. Hier zijn enkele tips:

  1. Scheid bonte was van witte en donkere was: Sorteer je wasgoed zorgvuldig. Bonte was moet apart worden gewassen om te voorkomen dat de kleuren door elkaar gaan lopen.
  2. Gebruik een mild wasmiddel: Kies een wasmiddel dat geschikt is voor kleurbehoud. Er zijn speciale wasmiddelen op de markt die helpen om de kleuren levendig te houden.
  3. Gebruik een lage temperatuur: Was bonte kleding bij voorkeur op lagere temperaturen om kleurvervaging te voorkomen. Raadpleeg altijd het waslabel voor de aanbevolen wasinstructies.
  4. Keer kleding binnenstebuiten: Draai kledingstukken binnenstebuiten voordat je ze in de wasmachine plaatst. Hierdoor wordt de kans op wrijving tussen stoffen verminderd en blijven de kleuren beter behouden.
  5. Voorkom overladen van de machine: Overvolle wasmachines kunnen ervoor zorgen dat kleding tegen elkaar wrijft, wat kleurafgifte kan veroorzaken. Zorg voor voldoende ruimte in de machine.

Tip: Elke wasmachine is anders, kijk voor de beste tips in de handleiding van uw wasmachine!

Jarno Westland, Witgoedvergelijking

Kortom:

Bonte was omvat kleding met verschillende kleuren en patronen die niet tot de categorie witte of donkere was behoren. Het correct wassen van bonte was vereist aandacht voor kleurbescherming en het volgen van de juiste wasinstructies om de kleuren levendig te houden en te voorkomen dat ze vervagen of doorlopen.

Door deze tips te volgen kun je ervoor zorgen dat je bonte wasgoed er langer mooi uitziet, waardoor je favoriete kledingstukken langer meegaan en hun helderheid behouden.

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine? Wasmachines vergelijken helpt jou met het kiezen van de juiste wasmachine die het beste bij jou past!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Witgoedvergelijking
Logo